فرخ مطلبی فر در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تاکید بر لزوم برداشت گندم و جوهای رسیده از مزارع دیم و آبی آذربایجان غربی با توجه به تداوم بارندگی و رگبار پراکنده تا روز جمعه، افزود: کشاورزان باید هر چه سریعتر نسبت به برداشت محصول خود اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه کشاورزان می توانند ادامه عملیات کاشت زراعتهای تابستانه شامل نباتات علوفه ای، سورگم و خلر انجام دهند، اظهار داشت: مصرف کود سرک و مدیریت آبیاری کشتهای بهاره شامل چغندرقند، ذرت، پیاز، سبزی و صیفی توصیه های هواشناسی کشاورزی به روستاییان و کشاورزان است.
مدیرکل هواشناسی آذربایجان غربی گفت: مبارزه با علفهای هرز پای درختان میوه، آبیاری باغات، محلول پاشی درختان دانه دار و هسته های با کودهای کلسیمی، مراجعه نهال کاران برای اخذ مجوز از مرکز خدمات و برداشت محصولات هسته دار رسیده توصیه های هواشناسی به باغداران است.
مطلبی فر ضمن تاکید بر ادامه مبارزه با مرحله دوم کرم سیب در مناطق دشت و آغاز مبارزه با این آفت در مناطق سردسیر و کوهپایه ای، اعلام کرد: مبارزه با کنه در باغات سیب، مبارزه با شته در باغات میوه های هسته دار، تله گذاری پروانه مینوز گوجه فرهنگی و شکار انبوه در مزارع و گلخانه ها نیز ضروری است.
وی خواستار مبارزه با سفیدی سطحی در باغات آلوده، مبارزه با بیماری پوسیدگی ریشه در مزارع سبزی و صیفی جالیز، مبارزه با سفیدی داخلی در گلخانه ها و مبارزه با بیماری های غربالی درختان میوه هسته دار شد و گفت: رنگ پاشی پوشش نایلونی گلخانه ها برای تعدیل دمای داخلی نیز باید انجام شود.
مدیر کل هواشناسی آذربایجان غربی بر لزوم محافظت از گلخانه های در برابر وزش باد شدید و همچنین تنظیم دمای مرغداری ها و دامداری ها تاکید کرد و یاداور شد: مصرف کودهای گوگردی و سولفاته متناسب با نتایج آزمون خاک و برگ، انجام هرس سبز در باغات میوه، بچه گیری نهالهای پیوندی، مبارزه با موشهای مضر کشاورزی و مبارزه با کرم خوشه خوار انگور نیز در این برهه زمانی توصیه می شود.
مطلبی فر با اشاره به پایش و بررسی نقشه های هواشناسی و گزارشات از ایستگاه های هواشناسی سینپتیک آذربایجان غربی، یادآور شد: وضعیت جوی استان تا روز چمعه نیمه ابری همراه با وزش باد در نواحی شمالی، رگبار و رعد و برق و بارش پراکنده خواهد بود.
نظر شما